Pentangular Clubs

Joint Pentangular Projects

PENTANGULAR

EVEN VOORSTELLEN

Kenmerkend voor Rotary Club Leuven is dat zij sedert lang structureel samenwerkt Rotary Clubs uit de buurlanden : Canterbury (UK), Lüdenscheid (D), Leiden (NL) en Saint-Quentin. Dit samenwerkingsverband heet de “Pentangular”

Eenmaal per jaar ontmoeten de leden elkaar tijdens een verbroederingsweekend. De Pentangular staat onder andere ook voor  :

Steunen van een goed doel (Joint Pentangular Projects).

In 2006 werd besloten om ook internationale projecten te steunen. Een eerste project is de herinrichting en uitrusting van het Mary Theresa Ziekenhuis van Dodi Papase in de Republiek Ghana (Projectbedrag: 75.000 euro). Dit project is thans afgerond. Het nieuwe project betreft de opleiding van orthopedische chirurgen aan het Institut supérieur des Techniques Appliquées te Kinshasa, en dit in samenwerking met de KU Leuven (Projectbedrag : 50.000 euro).

Mini Group Study Exchange.

Jaarlijks kunnen minstens twee kandidaten deelnemen aan de Mini Group Study Exchange (MGSE), zijnde een uitwisselingsprogramma tussen de clubs die deel uitmaken van de Pentangular. Jong afgestudeerden krijgen hierdoor de gelegenheid om bij het begin van hun carrière contacten te leggen met de bedrijfswereld in andere Europese landen. Eens om de 5 jaar ontvangt Leuven de MGSE met een gevarieerd programma.