Hoe steun aanvragen

Lokale projecten

Internationale projecten

In het kader van “dienst aan de internationale gemeenschap” steunt Rotary Club Leuven internationale projecten met concrete doelstellingen, soms in samenwerking met andere Rotary Clubs.

Zo ging de voorbije jaren financiële steun naar beurzen voor scholen in Haïti, de uitrusting van 2 imkers in de Balkan, het project “Onderwijs op afstand” van Prof. Dr Kanigula Mubagwa (KULeuven – Kinshasa), een bijdrage in de transportkosten van 7 ton medisch materiaal voor een medisch centrum in het dorp Mubungi (Democratische Republiek Kongo) voor rekening van “Ziekenhuizen zonder Grenzen vzw”.

In 2006 werd besloten om ook in het kader van de Pentangular, het samenwerkingsverband van Rotary Club Leuven met vier clubs uit de ons omringende landen, internationale projecten te steunen. Een eerste project is de herinrichting en uitrusting van het Mary Theresa Ziekenhuis van Dodi Papase in de Republiek Ghana. Dit project is thans afgerond. Een nieuw project staat in de steigers : de opleiding van orthopedische chirurgen aan het ISTA (Institut supérieur des Techniques Appliquées) te Kinshasa, en dit in samenwerking met de KU Leuven (Projectbedrag : circa 50.000 euro).