Small Business Project

Mini Group Study Exchange

 

Interesante links:

Algemeen:

 

 

 

 

 

 

Small Business Project

SBP = ontwikkelen van ondernemersattitude bij hogeschoolstudenten

SMALL BUSINESS PROJECT (SBP) is een project van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemers). In de deelnemende hogescholen in Vlaanderen worden er proefondernemingen opgericht. De bedoeling is om de ondernemersattitude te ontwikkelen en de jongeren een reƫel beeld te geven van alle aspecten van het ondernemen.

De jongeren doorlopen de hele ondernemingscyclus : identificeren van een product of dienst, maken van een businessplan, zoeken van klanten en uitvoeren van opdrachten en het maken van winst. Ook de organisatie van aandeelhoudersvergaderingen hoort erbij.

Rotary Club Leuven werkt hierbij actief samen met de KH Leuven. De samenwerking is een groot succes. Elk jaar stijgt het aantal mini-ondernemingen.

SBP2010 jury

SBP2011 finalisten

Rotary Club Leuven ondersteunt de SBP's aan de KHLeuven door:

  • ervaren ondernemers uit Rotary Club Leuven treden op als peter en verlenen advies aan de SBP teams, organiseren bedrijfsbezoeken, begeleiden het project,...
  • ondersteuning van de SBP teams door de peters tijdens de ganse tijdsduur van het SBP traject met betrekking tot alle aspecten van het ondernemen (business plan, marketing, publiciteit, de valkuilen, ...).
  • een wedstrijd te organiseren en te jureren met winnende prijzen van 750 EUR en 250 EUR voor de beste SBP teams

De ondersteuning en getuigenissen van ondernemers van Rotary dragen bij tot het enthousiasme van de studenten.